Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ενέργεια για τις λαϊκές ανάγκες ή για το καπιταλιστικό κέρδος;

Η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ σας προσκαλεί την Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015 στις 7:00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης, στην εκδήλωση που κάνει,  προς τιμήν της συμπλήρωσης  97 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, με θέμα Ενέργεια για τις  λαϊκές ανάγκες ή  για το καπιταλιστικό κέρδος; Οι θέσεις του ΚΚΕ και ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας.

Με αυτή την εκδήλωση εκτός των άλλων θέλουμε να τιμήσουμε και εκείνους που από την περίοδο της χούντας μέχρι και σήμερα στο χώρο της ΔΕΗ έδρασαν με την ταξική γραμμή κόντρα στην υποταγή και την ταξική συνεργασία. Αυτούς που οργάνωσαν, συμμετείχαν σε μεγάλους αγώνες, που διώχθηκαν γι’ αυτό. Αυτούς που σακατεύτηκαν ή έδωσαν και τη ζωή τους, θύματα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Σε μία περίοδο που η εργατική λαϊκή οικογένεια στερείται ή χρυσοπληρώνει την ενέργεια, παιδιά πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις στα μαγκάνια, οικογένειες  ζουν χωρίς ρεύμα, μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι αναπτύσσονται και θησαυρίζουν στον τομέα της Ενέργειας.
Το Λιγνιτικό Κέντρο της Μεγαλόπολη συρρικνώνεται και εγκαταλείπεται και την ίδια στιγμή τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συγκροτήματα αναπτύσσονται στην Πελοπόννησο καταστρέφοντας και το περιβάλλον.
Ο λιγνίτης ήδη αντικαθίσταται από το εισαγόμενο και πανάκριβο φυσικό αέριο. Η επιστήμη και η τεχνική έχουν κάνει άλματα και θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά προβλήματα της μόλυνση του περιβάλλοντος από τη χρήση του λιγνίτη, αλλά κοστίζουν ακριβά.
Άρα εύλογα προκύπτει το ερώτημα :
Ενέργεια για ποιόν;
Οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης έχουν πείρα. Δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες και ισχυρό ΚΚΕ σαρώνονται μετά τη συνθήκη του Μααστριχτ και την απελευθέρωση της ενέργειας.
Αυτή την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου στήριξαν τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που χέρι – χέρι με τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες οργάνωναν φιέστες για την Απελευθέρωση της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, τη Μεταλιγνιτική Περίοδο, κλπ.
Στον αντίποδα των παραπάνω βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ για ενέργεια που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, την οποία και θα παρουσιάσουμε στην εκδήλωση.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


Άνοιγμα:        Από την Παναγιώτα Πανούση Γραμματέα
                        της Τομεακής Επιτροπής Αρκαδίας του   
                        ΚΚΕ.

Χαιρετισμός: Από τον Νίκο Κωστήρη από τους         
                        Πρώτους συνδικαλιστές στο Λιγνιτικό   
                        Κέντρο Μεγαλόπολης.

Ομιλία:           Από τον Μάκη Παπαδόπουλο μέλος της  
                        ΚΕ του ΚΚΕ και Υπεύθυνο Τμήματος   
                        Οικονομίας.

Κλείσιμο:       Από τον Βαγγέλη Γούργαρη  
                        Περιφερειακό Σύμβουλο Περιφέρειας
                        Πελοποννήσου.


Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνεστίαση στην ταβέρνα «Γρύλος».